Tipus d'esdeveniments esportius que pots patrocinar

Esdeveniments esportius, el format que les marques busquen per connectar amb el seu públic.

Avui dia, els patrocinis són una part més dels diferents tipus d'esdeveniments esportius que existeixen i en Sportmadness, com empresa experta en organització d'esdeveniments esportius, Ho sabem molt bé. Tant si es tornejos amateur, circuits professionals, esdeveniments petits i esporàdics, o competicions de llarga durada ... Efectivament, qualsevol esdeveniment esportiu és susceptible de ser patrocinat per una empresa, marca, associació o entitat pública.

però ¿com puc fer que la meva proposta sigui atractiva i aconseguir així el patrocini? La resposta és "depèn de l'objectiu que busqui el teu potencial patrocinador". Els experts en la matèria asseguren que més de la meitat dels organitzadors d'esdeveniments tenen serioses dificultats a l'hora d'aconseguir patrocinis. Una de les principals raons sol estar relacionada amb la manca personalització de el servei. Això es tradueix en una inexistent connexió entre el patrocinador i el format de l'esdeveniment. Molta vegades, això es redueix a una falta d'entesa entre patrocinador i organitzador, qui no és capaç de transmetre correctament l'objectiu de l'esdeveniment.

Patrocini esportiu en Sportmandess

Per això, una de les parts més importants a l'hora de captar patrocinadors és fer-los veure la connexió que tenen amb el públic objectiu de l'esdeveniment. Vegem què tipus d'esdeveniments esportius pots oferir-li a un patrocinador en base als seus objectius.

Cinc tipus d'esdeveniments esportius que pots organitzar amb Sportmadness

1. ESDEVENIMENTS POPULARS

Són esdeveniments esportius massius, d'alta participació i amb facilitat per tornar-mediàtics. Es tracten de formats esportius de poca exigència física. En ells pot participar qualsevol persona que practiqui esport de forma regular. Aquests formats són coneguts, però al seu torn estan molt estesos, el que suposa la necessitat d'una organització d'esdeveniment diferencial, planificat i executat de manera professional.

És un tipus d'esdeveniment esportiu idoni per a ser patrocinat per grans empreses o marques que busquin donar-se difusió. Les característiques d'aquests esdeveniments faciliten l'abast (arribar a moltes persones), així com un posicionament de marca ampli (record de marca). A més, hi variacions interessants a nivell de format depenent de el públic i la temàtica escollida, com per exemple:

2. CIRCUIT D'ESDEVENIMENTS EN ESPORT NÍNXOL

Són esdeveniments esportius de segmentada participació, normalment alta. Es tracta de modalitats esportives practicades a nivell semi-professional, amb un mínim exigit de condició física. Els participants, a aquest nivell, estan disposats a recórrer llargues distàncies per participar i valoren positivament el factor competitiu.

Pot ser objecte de patrocini per a una marca que busqui un posicionament molt específic. Els participants d'aquestes modalitats tenen uns hàbits i interessos molt segmentats, fàcilment identificables per aquestes marques. Aquestes buscaran posicionar un producte o servei que satisfaci una necessitat molt concreta. A l'buscar un posicionament durador i que es recordi fàcilment, els patrocinadors veuran amb bons ulls que els ofereixis un circuit de diversos esdeveniments connectats entre si al llarg de el temps. Pots prendre com a referència els rànquings, lligues, XNUMX marató de roller o un simple circuit de carreres.

3. ESDEVENIMENT AMATEUR SEMI-MASSIU

Esdeveniments esportius de participació mitjana, enfocat especialment a col·lectius, com ara el públic infantil. Es caracteritza per la senzillesa a l'hora de captar participants, atès que es pot contactar directament amb aquests col·lectius. Un bon exemple seria un torneig o lliga de col·legis.

La seva tipus d'esdeveniments esportius que presentarem a patrocinadors que vulguin acostar-se a un col·lectiu concret (públic segmentat) i treballar el seu coneixement i record de la marca.

4. ESDEVENIMENT AMATEUR NO MASSIU

Esdeveniments amb un nombre de participants controlat, amb qui hi haurà facilitat per connectar de manera eficaç. Alguns formats, com els tornejos de pàdel, Et permeten explicar la col·laboració i realitzar activacions de marca, involucrant als participants sense interrompre explícitament l'esdeveniment.

L'objectiu d'una marca, a l'patrocinar aquest format, serà el d'obtenir resultats qualitatius. Possiblement, podràs oferir-li una activació durant l'esdeveniment en què els participants puguin provar un producte. De manera complementària, podràs oferir la producció de contingut qualitatiu (testimonis i entrevistes a potencials clients). Per a aquest cas, l'ideal és un torneig express o una masterclass, on sigui senzill connectar amb el públic d'una manera propera.

5. ESDEVENIMENT ESPORÀDIC AMB branded content

En aquest sentit, influeix el context de l'esdeveniment. D'una banda, s'aprofita una ocasió, data o ubicació especial amb la qual l'usuari es senti identificat. De l'altra, se li dóna a l'esdeveniment una temàtica relacionada amb l'anterior. Per tant, es impacta a l'usuari dins la seva zona de confort, amb unes sensacions que ell ja coneix, connectant així d'una manera més implícita i orgànica amb ell.

La seva tipus d'esdeveniments esportius adequats per a patrocinadors que vulguin promocionar un producte o ubicació concreta, com l'obertura d'una nova botiga física, o generar record de marca. D'altra banda, es donarà a la marca grans beneficis a nivell de contingut (tant propi, com el produït pels participants).

'Organitza el teu esdeveniment esportiu!

Connecta amb els teus clients a través de l'esport

Anar a dalt