Per què has de començar per organitzar una cursa popular i no una marató?

Temps de lectura: 4 minuts

T'expliquem per què és preferible organitzar la teva primera cursa amb un format senzill, i no apostar d'inici per formats més complexos com una marató

Et entenem. Et apassiona córrer, t'interessa la gestió esportiva i vols organitzar la teva primera cursa en la qual aplicar tota la teva experiència com a corredor. Vols fer el que altres no fan, oferint un valor diferencial a la resta de corredors, fent-los viure una experiència diferent com "runners".

La qüestió és: per quin tipus de carrera has de començar? ¿Has enfocar la teva primera cursa cap a un corredor més professional o hauries organitzar una cursa popular de 5K?

marató-de-Londres

La resposta dependrà molt dels recursos amb què comptes d'inici, la teva experiència en l'organització de esdeveniments esportius, Així com dels teus contactes (patrocinadors, proveïdors tècnics, fundacions o associacions ...). Però abans de decidir-se per un tipus de format, és convenient que coneguis els avantatges i inconvenients de cada un.

CURSA POPULAR

Aquesta modalitat engloba carreres des 1 quilòmetre fins als 12 quilòmetres. A nivell amateur, són les més demandades causa de la seva preu optimitzat i gràcies a un format molt assequible per als recent iniciats a aquest esport. A més, la seva localització en nuclis urbans sol suposar un altre punt a favor per a aquest tipus d'usuaris. Aquests punts et facilitaran la captació d'usuaris, una fase molt determinant a l'hora de organitzar una cursa popular.

grandpinkrun2018

Però a més, organitzar una cursa popular t'ofereix els següents avantatges:

format Comú

comprovat

A l'hora d'obtenir els permisos per a l'organització de la cursa, Probablement ja s'hagi executat un de semblant prèviament en el mateix terme municipal. A més, és un format totalment adaptable a municipis petits o grans ciutats.

Reducció de costos

Lògicament, en tenir un recorregut més curt, Els costos associats són menors (cinta de abalisament, avituallament en diferents punts, senyalització ...). A més, la necessitat de personal de suport es redueix dràsticament amb formats.

format flexible

cinta

Possibilitat de convertir-lo en una carrera temàtica o amb finalitat benèfic. És idoni si coneixes alguna organització que busqui recaptar fons per a una causa benèfica o bé per ajudar un municipi a fomentar entre els seus ciutadans l'esport en família.

L'únic "però", en aquest cas, és òbviament l'àmplia competència amb la qual pots trobar-te, a més de ser formats que no s'assenten al llarg del temps a diferència d'altres carreres que arriben a ser emblemàtiques en els seus municipis. Així i tot, amb les carreres temàtiques pots trobar alguna oportunitat de posicionament en determinades zones sense explotar.

empresa organitzadora d'esdeveniments esportius

MARATÓ

Es tracta d'una cursa de llarga distància, concretament de 42 quilòmetres i 195 metres. Segons els experts, per córrer aquesta modalitat de carrera es requereix un mínim de 1 any d'entrenament, a més d'una preparació específica de 12 setmanes.

Aquesta dada ens dóna les primeres pistes de quina serà la nostra complicació a l'hora de organitzar una marató. I és que efectivament, haurem de captar un perfil de corredor molt preparat, en ocasions de nivell professional. Encara que aquest perfil està disposat a pagar preus d'inscripció molt més alts que en una cursa popular, es tracta d'un esportista exigent que et obligarà a preparar la cursa amb el màxim detall logístic. Qualsevol error en l'organització serà molt penalitzat, tenint en compte que a més distància, més probabilitats que es produeixin.

A més, per l'organització d'aquest tipus de carrera hauràs d'assumir una inversió inicial molt més gran. El marcatge del recorregut serà fins a quatre vegades més gran que l' organitzar una cursa popular i hauràs de comptar amb un major nombre de personal, un sistema de cronometratge de primer nivell i fins 8 punts d'avituallament.

triatló-edmonton-canada

Aquests motius, units al handicap de credibilitat amb què partiràs a l'iniciar la teva primera cursa, fan que una marató no sigui tan atractiva com organitzar una cursa popular de menor recorregut. Igual que un duatló, triatló o Trail de muntanya; et poden suposar un risc i esforç molt elevat.

Però, com bé comentàvem a l'inici ...

Tot dependrà de la teva experiència, els teus recursos inicials i les teves relacions en l'àmbit del "running". Tot el que has de tenir en compte és que: a més distància, més riscos i preparació requereixes; però també major benefici i reputació obtens a canvi.

Organitza la teva carrera popularl!

Crea ja una experiència esportiva única

Anar a dalt